Jsme firma B’s, která sídlí v Chrasti u Chrudimi, ve Východních Čechách. Zabýváme se výrobou založenou na poctivé fermentaci. Fermentací vzniká řada prospěšných látek a minerálů, které nám dokáži pomoci, při zdravotních potížích. A o to nám jde!
Odpověď byla jednoznačná. Uděláme to tak, že vytvoříme něco, co bude chutnat všem a zároveň bude prospěšné pro naše tělo a celkové zdraví.
Začalo to před 2 lety, kdy jsem na trhu hledal kombuchu, ale v tu dobu se u nás moc neprodávali, nebo byly pasterizované, takže neměli ty účinky, které kombucha má mít. Tak vznikl nápad si fermentovaný nápoj dělat doma. Jelikož se jen tak neztotožním s ledasčím, jsem začal s výrobou metodou pokus omyl… Již po necelém roce fermentování, neustálém čtení knih a poznatků na vylepšení procesů, mi kombucha začínala víc a víc chutnat. Nešetřil jsem s ovocem, zkoušel nové druhy čajů, prováděl řadu sekundárních fermentací a ladil chutě. Výsledek? Chuťově velmi výrazná chuť, plná ovoce a příjemného perlení. Do této doby pouze s myšlenkou výroby pro vlastní účely. Nějaké z lahví, samozřejmě putovaly po známých a rodině, kteří hodnotili produkt velmi kladně a to byl moment, kdy se zrodila myšlenka se produktu ještě více věnovat a později ho uvést na trh.
Už jen myšlenka, že každý měsíc bude omezena výroba na určitém počtu lahví. Náš koncept je takový, že se nechceme pouštět do kvantity, ale zaměřený na udržitelnou kvalitu. To znamená, že když se kapacita lahví vyprodá, tak ten měsíc nebude možné již další koupit. U produktu vzroste prémiovost. A proto se již touto koncepcí, budeme dozajista lišit od konkurence. Další z rozdílů bude dozajista chuť. Kde již stojí v našem sloganu ‘'s ovocem rozhodně nešetříme’' je chuť výrazná po ovoci s jemnou kyselinkou na konci.
E-shop je připraven tak, že budeme rozšířovat o další velmi zajímavé produkty, které rovněž podléhají fermentaci, jako tomu je právě u kombuchy. Nyní již na rozšíření pracujeme a ladíme poslední detaily. Máte se na co těšit!
S přáním hezkého dne
Petr Bačkovský - majitel e-shopu B’s výživa